söndag 28 november 2010

Första Advent

Så var det första advent och jag har precis hunnit med att få upp julpyntet, de lilla jag har. Men mysigt vart det =) Julkänslan börjar smått smyga sig på nu =)

Först ut blir vardagsrummet där ju temafärgen är lila:
Bytte ut den rosa lampskärmen till en lila stjärna köpt på rusta. Istället för buddha statyn i rosa och den flerfägade flaskan fick 2 sittande änglar köpta på ellos ta plats =) Även gardinen från ellos/jotex är på plats.
Stadslyktorna fick flytta på sig för dessa dixie lycktor, fått av min kompis Viky i födelsedagspresent =)
I soffan fick de turkosa kuddfodralen byta plats med nya lila.
Så mysigt med julbelysning och tända ljus =)

Har pyntat lite i köket också:

Duken som jag köpte från hemtex, panelgardiner lika som hällängderna i vardagsrummet från ellos och ljusstaken lika så. Köpte hjärtelljusstaken på ica maxi, den som står i fönstret =)


lördag 27 november 2010

Vardagsrum

Sista och största rummet i lägenheten, vardagsrummet =) I vardagsrummet har jag gjort lite New York-/storstadstema.
Här kommer bilder från hur det såg ut innan jag pyntade om nu inför advent:

Detta är vad man ser när man står i dörröppningen från hallen, men ni fick ju en sneak peak när jag visade bilderna av hallen.
Lampan i taket är egengjord (vilket kanske syns =), det skulle bli en randomlightlampa men vart en rosa boll istället =) Gjord av en rislampa, papperssnören och tygblommor.
New York fondväggen. Älskar den verkligen!!
Har gardiner på sidan om fondväggen för att få fönsterkänsla och för att det saknas några cm på varje sida på väggen av tapeten och det är inte så snyggt men det döljs ju av gardinerna =)
Bokhyllan är från ikea och är stor och öppen på båda sidor så den är bra som rumsavdelare och går att sätta i mycket böcker, vilket är bra då jag har en hel del böcker =)

Bakom bokhyllan finns "kontorsdelen".


Ovanför tv:n ska det snart komma upp 1 hylla eller 2 och en stor klocka.
Ljuskopparna är köpta på ICA Maxi respektive Åhléns.

Ps. skåpet från ikea har jag klistrat wallstickers med stadstema. En snygg och passande detalj till temat =)

Det var bilderna av hur det ser ut i mitt vardagsrum och nu har ni fått se hela min lägenhet =)
Imorgon kommer det att komma upp bilder av hur det ser ut efter jag pyntat inför advent. Men nu måste jag springa iväg, börjar snart jobba!!

torsdag 25 november 2010

Jultema färg hos mig blir...

inte rött utan LILA!! =)
Eftersom jag inte tycker att rött riktigt passar i min lägenhet, och desutom inte är för att pynta alltför mycket så funderade jag på vilken färg jag skulle kunna få in för att byta ut de vanliga färgerna. Funderade ju på rosa, eftersom det verkar vara lite populärt med rosa julpynt =) Men rosa har jag ju vanligtvis, så därför får det bli lila. Det blir främst inne i vardagsrummet jag kommer köra lila tema. Kommer byta de turkosa kuddöverdragen till lila och få in lite små lila pynt helt enkelt.
Kul att bryta från de typiska juliga färgerna.

Vad blir din jultema färg? Typiskt röd eller blir det någon annan rolig färg? =)

(bilder lånad från google.se sökning pruple christmas)

Julpyntsshopping

Idag innan jobbet var jag på birsta city och sprang runt. Var in på hemtex och köpte en duk. Ja det vart en duk istället för en löpare. Det var 25% rabatt på alla dukar så det blev ca 150 kr för duken jag köpte istället för 200 kr. Löparen jag funderat på var inte lika snygg i verkligheten som på bild tyckte jag.
Detta är duken jag köpte:

(bild lånad från hemtex.se)

Köpte den med vit botten och svarta bockstäver. Ska lägga upp bilder sen när jag pyntat i helgen inför advent =)

Var inne på ikea för att köpa parfymflaskorna också men de fanns inga =( Så måste kolla på deras lagerstatus på sidan för att se när de får in några igen.

Hann med en sväng på indiska där jag hittade lite roliga saker (vart dock inget köpt) som jag önskar mig i julklapp ;) En jordglob och en mini karaff/flaska.

(bilder lånade från indiska.se)

Nu efter jobbet var jag in på rusta för att köpa siffror till adventsljusen men de hade inga. Kom ändå ut med en stjärna att ha på lampfot och ett nummerljus. Så nu får det vara slut med julpyntsshoppandet, för i år iaf =P

onsdag 24 november 2010

Badrummet

Badrummet är det minsta, tråkigaste och näst sista rummet av min lägenhet.
Är helt enkelt minst nöjd med badrummet av alla rummen, mycket jag skulle vilja göra om. Men det kostar tid och pengar, har lite av båda för tillfället =P

Här kommer i alla fall bilder på hur det ser ut:
När man står i dörröppningen ser man det här. Gult badkar, otroligt snyggt =P Fast med de rosa accentfärgerna jag har i badrummet passar det rätt bra med ett gult istället för ett vitt badkar. Skulle dock vilja ha dusch istället så jag kan få in lite mer förvaring för t.ex. handdukar.
Skulle behöva byta ut toaletten, men ska börja med att byta toalock så länge. Vill även byta ut spegelskåpet, inte snyggaste men funkar.
Handdukarna, mattan och draperierna är köpta på h&ms sida. Gillar handdukarna riktigt mycket, för att komma till till h&ms shop klicka på länken: shop
Jag har 3 st duschdrapperier uppsatta, 1 mot väggen för att dölja den fula tapeten lite och 2 st att dra för helt enkelt för att inte vattnet ska komma på golvet när man duschar. Hade egentligen vilja haft helrosa drapperier, men det verkar smått omöjligt att hitta. Men dessa var söta med rosa fjärilar så de fick duga =)
Inte för att det syns så väl, men hade ingen bra bild på min enda riktiga förvaring i badrummet är 2 st ikea lillångenskåp uppsatta på väggen. Lagom till parfymflaskor, handkrämer och annat man behöver men inte så snyggt att ha framme, gillar dom skarpt =)

Så ser alltså mitt lilla badrum ut, inte alltför snyggt men bättre än inget badrum alls =P

Åhléns Stilverkstad

Häromkvällen var jag inne på Åhléns sida och kollade runt. Hittade deras stilverkstad där man kan göra kollage av bilder och produkter som Åhléns säljer. Blev bara tvungen att testa och detta är resultatet:


My Pink Dream ;) Någon som missat att jag gillar rosa?!
Gå in på länken för stilverkstaden och testa själv =)

Lite senare kommer bilder på badrummet att komma upp, men nu måste jag iväg på jobb.

fredag 19 november 2010

Hemtex

Gick nyss in på hemtex sida och hittade denna löpare:



(bild lånad från hemtex.se)

Tycker den skulle kunna passa till gardinen. Var ju inte riktigt samma men ändå liknande stil.
Kostar bara 99 kr. Klicka på länken ovan så kommer ni in på sidan för löparen =)
Hittade även söta grytlappar bland annat, måste nog ta en tripp dit också då snart. Så är nog mitt julpynt för i år komplett!!

Snart är det jul =)

Sitter här och lyssnar på lite julmusik, tycker det var en bra dag att börja med julstämning helt enkelt =)
Börjar bli dags att byta gardiner och få upp lite ljusslingor och ljusstakar nu snart, tänkte jag skulle visa lite av de julprylar jag köpt. Blev ju av med allt mitt julpynt i en bilbrand för några år sedan, men börjar sakta men säkert samla på mig lite nytt, inte för att jag är så bra på att julpynta för min egen del. Annat är det när man åker hem till familjen, då är det ju så mycket roligare =)

Här är lite bilder av de saker som ska upp här snart:
(bild lånad från ellos.se)
Julgardiner från ellos/jotex. Köpte panelgardiner till köket och hällängder till vardagsrummet. Har varit inne och kollat efter tillhörande duk om det fanns men upptäckt att det tydligen inte längre går att köpa dessa gardiner. Så är glad jag hann beställa dom när jag gjorde det. Ville inte ha för mycket rött i gardinerna eftersom jag inte riktigt tycker det passa till övriga färger i lägenheten, men vill ju ändå ha juligt. Tyckte dessa var så söta. Ska ta kort på dom när jag väl fått upp dom, så kanske de syns bättre än på denna bild =P

(bild lånad från ellos.se)

(bild lånad från ellos.se)
Köpte även en stjärna att ha värmeljus i som ska hänga i ett av fönstren i vardagsrummet och ljusstaken för blockljus som det står Merry Christmas på får nog stå på bordet i köket när de väl kommer.

Funderar på att köpa denna ljusstake på ica maxi:
(bild lånad från icamaxibirsta.se)
Vill ha den i vitt i så fall. Ska in och kolla på den imorgon, se om den ser lika söt i verkligheten =)

torsdag 18 november 2010

Sovrummet

Eftersom jag är hemma och förkyld så har jag passat på att ta lite bilder på sovrummet, annars har jag mest sovit senaste dagarna...
Precis när jag flyttat in alla möbler såg det ut såhär i sovrummet:
Trivdes dock inte med att sängen stod mitt i rummet när jag skulle sova, är van vid att ha sängen vid väggen, så nu ser det ut såhär i sovrummet:
Från dörröppningen i hallen ser man det här.

Sängbordet har jag gjort själv, eller jag har tagit en billig ikeahylla och satt ben på den. På så sätt fick jag bra utrymme för att ha böcker, tidningar och andra prydnader vid sängen och plats att ställa lamporna dessutom.
Överkastet är alldeles för stort för sängen men köpte det på rea från ellos för några år sedan. Det större överkastet kostade hälften så lite som överkastet för enkelsäng. Kunde inte låta bli att slå till, älskar ju rosa ;)
Byrån är från ikea och jag funderar på att sätta in bilder där det är genomskinligt för snygg effekt, men får se när det blir av. Stegen kommer från åhléns, mattorna från rusta, tavlan köpte jag på ÖoB för säkert 10 år sen. Handen kommer jag inte riktigt ihåg vart jag köpte.
Tycker sänglamporna har snygg fot och roligt med avvikande färg på sladden. Det var blå skärm till lamporna med när jag köpte dom, men tyckte det vart för mycket blått till mitt rosa rum. Lamporna kommer från ellos och finns att köpa fast i andra färger, tror de blåa utgått ur sortimentet. Jag köpte de blåa för att de kostade 159 kr st och de i vanliga fall kostar 399 kr st.
&-tecknet är köpt på lagerhaus för ungefär en månad sedan och kostar 99 kr. Finns A- och B-tecken med.
Jag tycker det är en mysig effekt med självlysande stjärnor i taket. Inte enbart för småbarn =)
Har noter och en g-klav utspridda på några ställen i lägenheten, en rolig detalj bara.
Istället för garderobsdörrar så har min snälla mormor sytt till gardiner/drapperier för att ha för garderoberna. Tyg på väggarna ger en mer hemtrevlig och mysig känsla, särskillt i sovrummet tycker jag =)

Så ser alltså mitt underbara rosa sovrum ut =)