torsdag 18 november 2010

Sovrummet

Eftersom jag är hemma och förkyld så har jag passat på att ta lite bilder på sovrummet, annars har jag mest sovit senaste dagarna...
Precis när jag flyttat in alla möbler såg det ut såhär i sovrummet:
Trivdes dock inte med att sängen stod mitt i rummet när jag skulle sova, är van vid att ha sängen vid väggen, så nu ser det ut såhär i sovrummet:
Från dörröppningen i hallen ser man det här.

Sängbordet har jag gjort själv, eller jag har tagit en billig ikeahylla och satt ben på den. På så sätt fick jag bra utrymme för att ha böcker, tidningar och andra prydnader vid sängen och plats att ställa lamporna dessutom.
Överkastet är alldeles för stort för sängen men köpte det på rea från ellos för några år sedan. Det större överkastet kostade hälften så lite som överkastet för enkelsäng. Kunde inte låta bli att slå till, älskar ju rosa ;)
Byrån är från ikea och jag funderar på att sätta in bilder där det är genomskinligt för snygg effekt, men får se när det blir av. Stegen kommer från åhléns, mattorna från rusta, tavlan köpte jag på ÖoB för säkert 10 år sen. Handen kommer jag inte riktigt ihåg vart jag köpte.
Tycker sänglamporna har snygg fot och roligt med avvikande färg på sladden. Det var blå skärm till lamporna med när jag köpte dom, men tyckte det vart för mycket blått till mitt rosa rum. Lamporna kommer från ellos och finns att köpa fast i andra färger, tror de blåa utgått ur sortimentet. Jag köpte de blåa för att de kostade 159 kr st och de i vanliga fall kostar 399 kr st.
&-tecknet är köpt på lagerhaus för ungefär en månad sedan och kostar 99 kr. Finns A- och B-tecken med.
Jag tycker det är en mysig effekt med självlysande stjärnor i taket. Inte enbart för småbarn =)
Har noter och en g-klav utspridda på några ställen i lägenheten, en rolig detalj bara.
Istället för garderobsdörrar så har min snälla mormor sytt till gardiner/drapperier för att ha för garderoberna. Tyg på väggarna ger en mer hemtrevlig och mysig känsla, särskillt i sovrummet tycker jag =)

Så ser alltså mitt underbara rosa sovrum ut =)

4 kommentarer:

  1. Tack tack =) Kul att du tycker det :D

    SvaraRadera
  2. Japp,och är fett avundsjuk också;) Måste komma hem till dej snart!!!;)

    SvaraRadera
  3. Ja det tycker jag!! =) Måste bara städa lite först då ;P

    SvaraRadera